Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Szeptember 05. 16:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kihirdették az Év fürdője verseny legjobbjait

Kihirdették az Év fürdője verseny legjobbjait

Közönségszavazatok alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett az Év fürdője az idén - közölte a megmérettetést szervező termalfurdo.hu az MTI-vel szerdán.

Az Év fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A versenyben rekordszámú, közel 170 ezer szavazó, összesen 176 ezer szavazatot adott le. A közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában - az Év fürdője, az Év feltörekvő fürdője, A helyiek kedvenc fürdője - közel 200 fürdő versenyzett.

Az Év fürdője kategória ezüstérmese a Zalakarosi Fürdő, 3. helyezettje a Gyulai Várfürdő lett.

A közlemény szerint az Év feltörekvő fürdője az orosházi Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő lett. Az Év feltörekvő fürdője kategória második helyezettje a Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő, a bronzérmes pedig a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő lett.

A helyiek kedvenc fürdője elismerést a Tiszavasvári Strandfürdő kapta. A kategóriában a Miskolctapolcai Strand lett a második, a harmadik pedig a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő.

Az idei győztes Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben négyféle gyógyvíz, nyáron 21, télen 16 medence, szaunaparkjában pedig 14 kabin várja a vendégeket.

A Békés megyében található orosházi fürdőkomplexum sikerét ugyancsak a sokoldalúságának köszönheti: Gyopárosfürdő egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló természeti érték. 19 medence, 2 csúszda áll a fürdőzők rendelkezésére, akik szaunaparkjának 10 kabinjában is lazíthatnak. Az élményfürdő az év minden napján nyitva van.

A Tiszavasvári Strandfürdő szezonálisan tart nyitva, 7 medencéje között termál-, úszó-, gyermek-, hullám-, és tanmedence is található, de a strandon egy 100 méteres óriáscsúszda is kanyarog.

Az Év fürdője 2018 kategóriában - 35 fürdő - jellemzően az országosan, vagy nemzetközileg ismert, illetve nagyvárosokban jelentős turistaforgalommal rendelkező fürdővárosokban található fürdők indultak.

Az Év feltörekvő fürdője kategóriában 71 fürdő, leginkább a regionális jelentőségű fürdők indultak.

A helyiek kedvenc fürdője kategóriában 86 helyi jelentőségű, kis településeken található, néhány medencével rendelkező fürdő indult.

A verseny a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során