Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Március 13. 15:08, kedd | Belföld
Forrás: ügyészség

Kilökte a forgalmas útra a kerekesszékes garázda társát a férfi

Kilökte a forgalmas útra a kerekesszékes garázda társát a férfi

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik Pécsen egy buszmegállóban, a járókelőkkel kötekedtek, illetve egy személyt bántalmaztak.

A vádirat szerint a két elkövető – akik közül az egyik mozgássérült, kerekesszékhez kötött – tavaly novemberben Pécsen az egyik buszmegállóban ittas állapotban, belekötöttek a buszra várakozó többi utasba.

Egy idő után egymással kerültek összetűzésbe, majd a tolószékben ülő férfit a társa a négysávos útra gurította úgy, hogy közben az országúton kocsik közlekedtek.

A buszmegállóban tartózkodó sértett a kerekesszékes férfi segítségére sietett, és visszatolta őt a járdára. Ekkor a mozgássérült férfi társa kiabálni kezdett a segítő férfival, majd több alkalommal ököllel fejen ütötte, lefejelte. Ennek ellenére a sértett további segítséget próbált nyújtani a mozgássérült férfinak, aki azonban a neki segítő férfi karját megragadta, magához rántotta, majd lefejelte. Ezt követően mindkét garázda bántalmazni kezdte a sértettet.

A vádlottak végül az időközben a buszmegállóba érkező busz vezetőjének felhívására hagyták abba a sértett bántalmazását.

A két férfi cselekménye a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint garázdaság vétségének megállapítására alkalmas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk