Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 26. 07:11, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kis híján tragédia történt az űrben

Kis híján tragédia történt az űrben

Majdnem eltalálta a Nemzetközi Űrállomást (ISS) szombat hajnalban egy orosz rakétadarab. Az űrszemét becsapódására számítva a hat asztronauta átült két Szojuz űrhajóba, de végül nem történt baj.

A két amerikai, három orosz és egy holland űrhajós korán kelt szombaton, hogy fedezékbe vonuljon. Ha az űrszemét eltalálta volna az űrállomást, akkor annak veszélyes következményei lettek volna, az ISS-en dolgozóknak vissza kellett volna indulniuk a Földre.

A rakétadarab közép-európai idő szerint 7 óra 38 perckor volt a legközelebb az állomáshoz. Közeledését későn, csak pénteken vették észre, így már nem tudták elnavigálni az ISS-t az útjából. Az utóbbi 12 évben ez volt a harmadik eset, hogy az asztronautáknak fedezékbe kellett vonulniuk egy közeledő űrszemét elől.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.