Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 31. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kötelező képzés indul vagyonőrök részére

Kötelező képzés indul vagyonőrök részére

Kötelező képzést ír elő a vagyonőrök részére a Magyar Országgyűlés, melynek célja, hogy a munkatársak megismerkedjenek a megváltozott jogszabályi környezettel, köztük új jogaikkal és kötelességeikkel, ezáltal pedig emelkedjen a szakma színvonala. 2014. január 1-ig minden, személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkező munkavállaló köteles részt venni a képzésen.

A 2012. évi CXX. törvény és az annak végrehajtásáról gondoskodó 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet kötelező képzést ír elő a vagyonőrök részére. A Magyar Országgyűlés a közrend és a közbiztonság erősítését célzó intézkedéscsomag részeként a magánbiztonsági szektornak és ezen belül személy- és vagyonőri szakmánknak is presztízst kívánnak teremteni. Ekként a munkatársaknak meg kell ismerkedniük a megváltozott jogszabályi környezettel, köztük új jogaikkal és kötelességeikkel.

A jogszabályi változások érintik a vagyonőrök intézkedési jogait és kötelességeit, az állampolgárok érdekeit szolgáló panaszkezelést, a tevékenység és a bérek differenciálását hosszabb távon előmozdító minősítést, és az ezen intézkedéseket bevezető, illetve segítő képzést.

A minősítési rendszer tisztítja a szakmát és jobb munkafeltételeket, magasabb életszínvonalat biztosít a munkatársak számára. A rendszeresen előforduló szakmai hibák meg fognak jelenni a kiegészítő képzés tananyagában és ez által emelkedik a szakma színvonala.

A képzésen való részvételt a jogalkotó minden, személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkező munkavállaló részére kötelezővé tette, így ők 2014. január 1-ig kötelesek az e törvényben meghatározott képzési és vizsgáztatási követelményeknek eleget tenni.

A vizsgával nem rendelkezők a határidőt követően nem végezhetnek vagyonvédelmi tevékenységet (a tanúsítvány megszerzéséig). A képzés költsége 9.663.- Ft, a vizsga díja pedig 1.932.- Ft.
A vagyonvédelmi szakmai kamara mindazonáltal segítséget nyújt a tagdíjat lelkiismeretesen megfizető tagjai részére és ezért tagdíjának erejéig (6.200.-Ft), több mint 50 %-os kedvezményt biztosít a tanfolyam díjából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;