Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 05. 05:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Közterületen mutatják be a Toscát Miskolcon

Közterületen mutatják be a Toscát Miskolcon

Bartók művei mellett újfent Puccini-darabokat vonultat föl a június 8-án kezdődő és 17-ig tartó miskolci nemzetközi operafesztivál, amely rendhagyó módon, rendhagyó díszletekkel állítja színre a Toscát, Puccini egyik legismertebb operáját.

A Miskolc jelképének számító avasi kilátónál a Tosca hétfői próbájának szünetében tartott sajtótájékoztatót Kesselyák Gergely fesztiváligazgató.
A helyszín is különleges, hiszen Miskolc "tetején" még nem rendeztek operát, miként a díszletnek odahordott építési törmelék, autóroncsok, tejeskannák, rozsdás hordók, kiszolgált villanyoszlopok, autógumik is mutatták, itt nem egy szokványos előadást láthat majd a közönség Vidnyánszky Attila rendezésében.
A rendező elképzelése szerint ez a helyszín egy hosszú háború utáni állapotnak megfelelő szétzilált környezet, Cavaradossi vára pedig maga a tévétorony, a kilátó.
A fesztivál igazgatója azt mondta: több lesz az ingyenes program és egyes előadásokat, jelesül Puccini Toscáját kiviszik az utcára, az opera három felvonását külön-külön is eljátszák, az első két részt június 11-én és 13-án a Szent István téren mutatják be, a teljes, három felvonásos előadást pedig a kilátónál láthatják június 15-én.
A további programokról szólva elhangzott: két alkalommal lesz látható és hallható Bartók három remeke, A kékszakállú herceg vára, A fából faragott királyfi és A csodálatos mandarin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár