Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 02. 11:06, szombat | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Kuruzslás és csalás miatt rendelték el egy férfi letartóztatását Pécsen

Kuruzslás és csalás miatt rendelték el egy férfi letartóztatását Pécsen

Kuruzslás és jelentős kárt okozó csalás miatt rendelte el a Pécsi Járásbíróság pénteken annak a férfinak a letartóztatását, aki magát több esetben nőgyógyásznak adta ki,

egy más ügyben pedig csaknem 12 millió forintot csalt ki egy internetes társkereső oldalon megismert férfitől.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a gyanúsított nem rendelkezik orvosi végzettséggel, orvosi tevékenység végzésére nem jogosult, ennek ellenére nőgyógyásznak adta ki magát egy nőnek, akihez 2021 őszétől kezdve kozmetikai kezelésekre járt.

A nő tavaly decemberében egy ilyen kezelés közben rosszul lett, a gyanúsított pedig felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, mondván: lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

A férfi a nő lakásán és munkahelyén, majd saját lakásán is nőgyógyászati vizsgálatot végzett a sértetten idén év elején, e-mailben pedig "leleteket" is küldött az átvert "páciensének".

A férfi később a nő ajánlása nyomán a sértett ismerősét és annak férjét is megvizsgálta, utóbbitól ondómintát is kért, részükre pedig "orvosi diagnózist" is közölt és kezelést ajánlott.

A gyanúsítottnak egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kell a bíróság előtt: a férfi ugyanis internetes társkereső alkalmazáson keresztül megismert egy férfit, és magát minden alkalommal másnak - ügyvédnek, rendőrnek, közjegyzőnek - adta ki.

A sértett férfit anyagi haszonszerzés érdekében, több alkalommal tévedésbe ejtette, és - különböző ürügyekkel - összesen csaknem 12 millió forintot csalt ki tőle és utaltatott át a bankszámlájára.

Mivel a - büntetlen előéletű - gyanúsított szabadlábon hagyása esetén feltehetően újabb bűncselekményt követne el, a bíróság kuruzslás és jelentős kárt okozó csalás alapos gyanúja miatt elrendelte letartóztatását - olvasható a Pécsi Törvényszék közleményében.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság határozatát, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.