Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 19. 07:19, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Lebuktak a határon Thomas és barátai

Lebuktak a határon Thomas és barátai

Hamisított \'Thomas és barátai\'-gőzmozdonyokat, Legót és Crocs-papucsokat próbált Magyarországra csempészni két szlovák kamionos, ám Vámosszabadinál lebuktak.

A két szállítmányt a NAV foglalta le, összértékük megközelíti a 25 millió forintot. Budapesten n 8 milliós fogást, hamis Boss-ruhakészletet találtak az ellenőrök.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága járőrei Vámosszabadi térségében tartottak ellenőrzést, amelynek során két szlovák honosságú kamionból hamisított játékokat és papucsokat találtak.Az egyik kamionból a legális rakomány közé rejtve összesen 8400 darab Thomas & Friends, Astro Boy és Lego hamis márkajelzéssel ellátott játék került elő, amelyek értéke megközelíti a 8 millió forintot.A másik tehergépkocsi rakományában a pénzügyőrök 18.288 pár, a Crocs márkájú papucsokra megtévesztésig hasonlító lábbelit találtak, 16 és fél millió forint értékben.

Egy másik esetben Budapesten, egy belvárosi raktárhelyiség pincéjében 616 darab védett márkajelzéssel és felirattal ellátott 'Boss' inget, pólót és öltönyt foglaltak le a NAV pénzügyőrei, összesen 8.300.000 forint értékben.

A Bevetési Főigazgatóság munkatársai az összesen több mint 32 millió forint értékű játékokat, papucsokat és ruházati termékeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen jelentős értékre elkövetett szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.