Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2014. Július 31. 13:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Létkérdés, hogy az orosz piac nyitott maradjon

Létkérdés, hogy az orosz piac nyitott maradjon

Létkérdésnek nevezte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön, hogy az orosz piac nyitott maradjon a magyar zöldség és gyümölcs előtt.

Mártonffy Béla elmondta: a magyar zöldség-gyümölcs ágazat fejlesztése szempontjából nagyon fontos, hogy növelni lehessen a magyar termékek eladását az orosz piacon. Ezért ez a piac kiemelt célpontja a magyar zöldség-gyümölcs szektornak.

Az egymillió tonna többlettermék előállítását - amely az ágazat tervei között szerepel a mostani uniós költségvetési időszak végéig - úgy számolták ki a szakemberek, hogy annak nagy részét frissen és feldolgozva az orosz, a kínai és az arab piacon lehet értékesíteni. Emellett ennek alapján teremthető meg a 100 ezer új munkahely az ágazatban. Így döntő az orosz piac megléte - húzta alá Mártonffy Béla.

Most az Oroszországba irányuló kivitel mintegy 8 százalék, és ezt az arányt szeretnék a FruitVeB-nél 20-25 százalékra emelni. A FruitVeB elnöke megjegyezte: korábban volt már ilyen arányú szállítás az orosz piacra, sőt még több is, elérte az egyharmados arányt.

"Ezért létkérdés, hogy az orosz piac nyitott maradjon a számunkra" - mondta Mártoffy Béla.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 18:00, csütörtök | Belföld

Nagy értékű hamisított ruhára bukkant Nyíregyházán a NAV

Több mint 126 millió forintot érő hamis ruhára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy nyíregyházi raktárban - közölte a hatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

2022. Augusztus 11. 16:03, csütörtök | Belföld

A büntetés-végrehajtás megkezdte a déli határszakasz kerítésének megerősítését

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon

2022. Augusztus 11. 15:03, csütörtök | Belföld

Újabb száguldozót fogtak a rendőrök

A kocsi vezetője a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Augusztus 11. 14:03, csütörtök | Belföld

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz szállítmány a horvátországi Krk-ről Magyarországra

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmány a horvát import terminálból Magyarországra, így új szállítási móddal és útvonallal bővült a hazai gázellátási lánc,