Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Január 31. 08:41, kedd | Belföld
Forrás: mti

Lezárások és forgalomkorlátozások lesznek Putyin érkezésekor a fővárosban

Lezárások és forgalomkorlátozások lesznek Putyin érkezésekor a fővárosban

Közzétette a rendőrség a Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki látogatása kapcsán a fővárosban tervezett lezárások és forgalomkorlátozások listáját.

A rendőrség honlapján hétfőn megosztott információk szerint delegáció miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz január 31-e és február 2-a között Budapest több kerületében. A korlátozások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik.

Nem szabad majd megállni január 31-én 18 órától február 2-án 24 óráig az M3-as ki- és bevezető szakaszán a Szilas pihenőhelyen, a benzinkút melletti parkolókban, az autópálya kivezető szakaszának szervizútján, a Wesselényi utca és a Szentmihályi út között és az M3-as bevezető szakaszának szervizútján, a Széchenyi út és a Rákospalotai körvasút sor között.

Tilos megállni a Szőnyi úton, a BVSC-pálya és a Mexikói út között lévő parkolókban, illetve a sportpálya előtti parkoló teljes területén, a Mexikói úti P+R parkoló felüljáró melletti útszakasz mindkét oldalán, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt, a Kacsóh Pongrác út szervizútján, a Hermina út és a Borostyán utca között mindkét oldalon, a Széchenyi fürdő kiszolgáló útján mindkét oldalon, a Kós Károly sétánytól 50 méteres szakaszokon és a fürdő előtti félkörív mindkét oldalán.

A fentiekhez hasonlóan tiltják a megállást a Paál László sétány Kós Károly sétány felőli félkörívének mindkét oldalán, a Városligeti körúton a Kós Károly sétánytól 50 méteres szakaszon mindkét oldalon, a Hősök terén, a Dózsa György úton, a Lendvay utca és a Délibáb utca között, az Andrássy úton és a szervizúton is, a Kodály körönd teljes területén és az Oktogonon.

A felsorolás szerint nem szabad megállni majd a Bajcsy-Zsilinszky út egyik oldalán sem a Markó utca és a Paulay Ede utca között, a József Attila utca mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól 50 méter hosszúságban, az Alkotmány és a Szalai utca mindkét oldalán, illetve a Zoltán utcában, a Nádor utca és a Szabadság tér között.

Ugyanilyen korlátozás lesz a Báthory utca mindkét oldalán, a Vértanúk tere és a Batthyány-örökmécses között, a Nádor utcában, a Vértanúk tere és a Széchenyi utca között, a Pesti alsó rakparton a Markó utca és a Margit híd között, a Bihari János utca mindkét oldalán, az Alkotmány utca és a Markó utca között, a Vadász utca mindkét oldalán, a Kálmán Imre utca és az Alkotmány utca között, a Nagy Imre utca mindkét oldalán, a Szalay utca és az Alkotmány utca között, a Hold utca mindkét oldalán, a Bank utca és az Alkotmány utca között, valamint a Szabadság tér teljes területén.



Tilos megállni a Szemere utca mindkét oldalán, a Szalay utca és a Báthory utca között, a Honvéd utca mindkét oldalán, a Markó utca és a Szabadság tér között, a Vajkay utca mindkét oldalán, a Szalay utca és az Alkotmány utca között, a Kozma Ferenc utca mindkét oldalán, a Báthory utca és az Alkotmány utca között, a Falk Miksa utca mindkét oldalán, a Markó utca és a Kossuth tér között, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán, a Markó utca és a Kossuth tér között, a Széchenyi felső rakparton, a Markó utca és a Kossuth tér között, a Markó utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Széchenyi felső rakpart között, az Akadémia utca mindkét oldalán, a Garibaldi utca és a Kossuth tér között, a Garibaldi utca mindkét oldalán, az Akadémia utca és a Nádor utca között, a Vértanúk terén körben, a Vécsey utca és az Aulich utca mindkét oldalán, a Batthyány-örökmécses körül, a Kálmán Imre utca mindkét oldalán, a Hold utca és a Kozma Ferenc utca között, az Erzsébet téren, a Bécsi utca és a Deák tér között és a Miatyánk utca mindkét oldalán.

Szakaszosan és időszakosan lezárják majd a február 2-án 11 óra 30 perctől 13 óráig, illetve február 2-án 17 órától 19 óra 30 percig a Liszt Ferenc-repülőtér "E" portája, a 4-es főút, az M0-s autóút, az M3-as bevezető, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró, Kós Károly sétány, Hősök tere, Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca útvonalat, illetve az ezt keresztező utakat is.

Lezárják továbbá február 2-án 0 órától 20 óráig a Markó utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Báthory utca, Hold utca, Hercegprímás utca, Arany János utca, Nádor utca, Garibaldi utca és a Pesti alsó rakpart által határolt terület.

A megállási tilalommal érintett útszakaszokról a korlátozás hatályba lépése után a rendőrség a gépjárműveket elszállíttatja. A tulajdonosok és üzembentartók az elszállított autóikról a 06-1/267-4673 városi számon, illetve az ingyenesen hívható 06-80/180-780 telefonszámon kérhetnek tájékoztatást - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.