Városlista
2024. június 3, hétfő - Klotild

Hírek

2012. Augusztus 18. 15:47, szombat | Belföld
Forrás: MTI

LMP: a kormány a végsőkig megnehezíti a fogyatékkal élők helyzetét

LMP: a kormány a végsőkig megnehezíti a fogyatékkal élők helyzetét

Több intézkedésével is a végsőkig megnehezíti a fogyatékkal élők helyzetét a kormány az LMP szerint.

A kabinet csak az utazási kedvezmények májusi "megtépázásával" 15 milliárd forintot vett el a rokkantnyugdíjasoktól, ráadásul jövőre megszüntetik a súlyosan mozgáskorlátozottak közlekedési juttatását is, emellett nem hajtották végre a kötelező közlekedési és épület-akadálymentesítést sem - sorolta kifogásait az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Szabó Tímea, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának LMP-s alelnöke.
Az ellenzéki politikus szerint emellett a mozgáskorlátozottaknak igényelhető lakásátalakítási támogatás átszabásával is csak az OTP Banknak kedvezett a kormány, a pénzintézet pedig sok rászoruló számára "megfizethetetlen költségeket számol fel a támogatás elbírálásáért, ráadásul előre fizetteti meg a díjakat".
A kormány megváltoztatta a gépkocsiszerzési és -átalakítási támogatásokat is: hiába nőtt a támogatási összeg és lettek kedvezőbbek a feltételek, ugyanis a forráskeret radikálisan szűkült, így az 5-6 ezer helyett csak kevesebb mint ezer rászoruló számára érhető el - folytatta Szabó Tímea, hozzátéve, hogy a súlyos fogyatékkal élő embereknek járó fogyatékossági támogatás a 23 ezer forintot sem éri el havonta, így az nem kompenzálja a speciális élethelyzettel járó többletköltségeket.
Az LMP politikusa ezek alapján közölte: pártja mielőbbi lépéseket sürget a fogyatékkal élők támogatási rendszerének megerősítésére. Egyebek mellett azonnal el kell kezdeni az akadálymentesítési felmérést, és be kell fejezni a középületek akadálymentesítését, továbbá növelni kell a fogyatékossági és lakásátalakítási támogatás összegét is - írta a képviselő.

Címkék: Pártok-LMP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 03. 10:36, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb Leopard harckocsikkal erősödik a Magyar Honvédség

Újabb két Leopard 2A7HU típusú harckocsi, illetve vezetői oktatójármű érkezett a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz a napokban

2024. Június 03. 10:33, hétfő | Belföld

Lassú növekedést jelez a májusi beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított májusi értéke: 51,8. Májusban a válaszadók az előző hónaphoz képest lassú bővülésről számoltak be.

2024. Június 03. 10:32, hétfő | Belföld

Nagy a torlódás az M1-esen Győrnél

Nagy a torlódás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében terelés bontása miatt - közölte az Útinform hétfő délelőtt a honlapján.

2024. Június 03. 06:00, hétfő | Belföld

A hét elején még sokfelé várható eső, majd naposra és szárazra fordul az időjárás

A hét első napjaiban még többfelé kell záporra, zivatarra és akár jelentős mennyiségű esőre számítani, de szerdától szárazabbra és melegebbre fordul az időjárás, és 30 Celsius-fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet