Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. November 15. 09:19, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában csütörtökön, ketten meghaltak, öten megsebesültek, a feltételezett elkövető elmenekült, de később elfogták.

A feltételezett elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette, jelenleg kórházban ápolják. A kórház jelentése szerint állapota válságos, ugyanis később főbe lőtte magát.

A lövöldözés a Los Angelestől mintegy 50 kilométerre északnyugatra fekvő Santa Clarita város egyik középiskolájában történt csütörtökön, helyi idő szerint reggel. A feltételezhető tettes, egy 15 éves ázsiai fiatalember, elmenekült, a rendőrség üldözőbe vette. A középiskolát és a közelben lévő két másik iskolát és környékét átmeneti időre lezárták. A lövöldözés helyszínét a rendőrök aprólékosan átfésülték.

Az első információk még három sebesültről szóltak, később azonban kiderült: hatra emelkedett a sebesültek száma, és egy halottja is van a támadásnak. A kórház korábbi közlése szerint két sebesült állapota válságos. Egyikük, egy 14 éves kisfiú, csütörtök délután a kórházban elhunyt.

A megyei seriff hivatala a Twitteren arra szólította fel a város lakóit, hogy ne hagyják el otthonukat, és jól zárják be az ajtókat.

Alex Villanueva seriff újságíróknak elmondta: a feltételezett elkövető nagy valószínűséggel az iskola egyik diákja. Egyetlen elkövetőről van szó, nem volt társa - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a rendőrök megkezdték a diák lakásának átkutatását.

Amerikai sajtóértesülések szerint a lövöldözés előtt az iskola diákjai lőgyakorlaton vettek részt az iskola területén.

A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy Donald Trump amerikai elnök szoros figyelemmel követi az eseményeket. "A Fehér Ház mindenkit arra bátorít, hogy kövesse és tartsa be a helyi rendfenntartó erők utasításait" - olvasható az elnöki hivatal kommünikéjében. Hasonló értelmű közleményt adott ki Gavin Newsom kaliforniai kormányzó hivatala is.

A középiskolában mintegy 2400 diák tanul. A Los Angeles Times című lap értesülései szerint az idén év elején több diákot őrizetbe vettek, mert az interneten erőszakos fenyegetéseket tettek közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.