Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 08. 10:01, péntek | Belföld
Forrás: mti/police.hu

Megöltek egy magyar nőt Németországban, elfogták a tettest Budapesten

Megöltek egy magyar nőt Németországban, elfogták a tettest Budapesten

Megöltek egy magyar nőt Németországban, a feltételezett elkövetőt, egy nigériai állampolgárságú férfit a napokban fogták el Budapesten - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken a rendőrség honlapján.

A nő holttestére Németországban, Berg am Starnberger See külterületének egyik erdős részén kutyasétáltatás közben bukkantak rá. A bajor rendőrség megállapította, hogy a nő 2021 novemberében vagy decemberében halt meg, halálát idegenkezűség okozta - olvasható a police.hu oldalon.

A nyomozás során elvégzett DNS-vizsgálatok alapján sikerült azonosítani az áldozatot, egy 26 éves magyar állampolgárságú nőt.

A német nyomozó hatóság adatai alapján a feltételezett elkövető egy Magyarországon élő nigériai állampolgárságú férfi, aki feltehetően az áldozat szorosabb ismeretségi köréhez tartozott.

A bajor Fürstenfeldbrucki Rendőrség Életvédelmi Osztálya a férfi elfogása érdekében 2022 februárjában - európai együttműködés keretében - megkereste a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát.

A magyar rendőrök rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövető budapesti tartózkodási helyét. Az ügy súlyosságára tekintettel a német rendőrök és specialisták Magyarországra utaztak, hogy a magyar nyomozókkal együtt folytassák a nyomozást.

A feltételezett elkövetőt kedden fogták el Budapest IX. kerületében. Ezt követően gyanúsítottként kihallgatták, majd kiadatási őrizetbe vették.

A bíróság csütörtökön döntött a gyanúsított kiadatásáról. A férfi a kiadatási eljárás során hozzájárult a Németországba történő átszállításához, ami április közepéig megtörténik - olvasható a police.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.