Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 13. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Megújult a Siófok-kártya

Megújult a Siófok-kártya

2008-ban bocsátotta ki Siófok Város Önkormányzata az első Siófok Kártyát.

 Három éves tapasztalatait figyelembe véve döntött úgy a képviselő testület, hogy módosítja az erről szóló rendeletét. Mivel újabb szolgáltatókkal bővült az elfogadóhelyek köre, valamint az informatikai háttér is változott indokolttá vált a kártya megújítása, melynek időpontja július 1-e.

Siófok Kártyát a város közigazgatási határán belül lakóhellyel rendelkező természetes személyek igényelhetnek, hiszen a kártya köré épülő kedvezményrendszer az itt élők kényelmét hivatott szolgálni.

A kártya díja a korábbi 5000-ről 1800 forintra változik és a kiváltástól számított két évig érvényes. A lejárat után még négy alkalommal egy éves időszakra meghosszabbítható 1200 forintért. A már kiváltott kártyákkal járó befektetés nem vész el: az új szabályozás életbe lépésekor érvényes Siófok Kártyával rendelkezők a kártyadíj megfizetése nélkül igényelhetnek új kártyát a rendelet hatályba lépését követő hatvan napon belül.

Külalakjában is változik a plasztik lapocska - a megszemélyesített, érintésmentes chip kártya, technikailag jelentősen megkönnyíti a kártya használatát.

Az önkormányzat abban bízik, hogy az üzletek, szolgáltatások köre folyamatosan bővül majd. Jelenleg a Galerius Fürdő és a Nagystrand belépőit féláron vásárolhatják meg a kártyabirtokosok, 50%- os kedvezménnyel válthatnak jegyet a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járataira és vehetik igénybe a városi könyvtár szolgáltatásait, de ugyanilyen mértékű kedvezményt kapnak a KIKK előadások jegy- és bérletáraiból. Változatlan marad a virágvásáron igénybe vehető önkormányzati juttatás. Új elemként lép be a bérlettel való parkolás esetében érvényesíthető kedvezmény (Az új parkolási rendelet alapján Siófok kártyával a parkoló bérletek július 1- től 80 %-os kedvezménnyel vásárolhatók meg).

A rendelet teljes szövege megtalálható Siófok város honlapján (www.siofok.hu) az önkormányzat aloldal rendeletek menüjében. Az igényléshez szükséges űrlapok, az ügyfélfogadás rendje és az elfogadóhelyek aktuális listája megtalálható a www.siofokkartya.hu weboldalon.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: kártya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében