Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 25. 10:08, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: police.hu

Milliókat csalt ki a társkeresős szívtipró

Milliókat csalt ki a társkeresős szívtipró

Többrendbeli csalás miatt indult ügyben ismét indítványozta a Komáromi Járási Ügyészség a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt.

Az indítvány szerint a férfi tíz nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, mindegyiket tévedésbe ejtette, és nekik különböző összegű kárt okozott.
Az egyik nőt annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vett rá, hogy az a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak ilyen szándéka nem volt – közölte az ügyészség közleményében.

Hat további nőtől szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön. A férfi valótlanul állította a szemműtét szükségességét, két esetben külföldi műtétre hivatkozott, de egyáltalán nem állt szándékában visszafizetni a kölcsönöket. A csaló így okozott a nőknek 3 millió, 1 millió 850 ezer, 700 ezer, 480 ezer, 290 ezer, illetve 400 ezer forint kárt.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért párkapcsolatot, majd kért és kapott 77 ezer forint kölcsönt. A kilencedik nőnek azt állította, hogy adótartozása van, ezért kért és kapott 330 ezer forintot. A tizedik nőnek pedig azt állította, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1,4 millió forintra.

Az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2021. november 5-én egy hónapra rendelte el a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt, és legutóbb 2022. augusztus 5-ig meghosszabbította.

Az ügyészség most azt indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatást november 5-ig hosszabbítsa meg – olvasható az ügyészség közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére