Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Július 04. 14:22, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Milliókért árverezték el a Kelly Family németországi kastélyát

Milliókért árverezték el a Kelly Family németországi kastélyát

Valamivel több mint 3 millió euróért kelt el kényszerárverésen a Kelly Family zenész család nyugat-németországi kastélya.

A Gymnich-palota mindössze pár kilométerre fekszik Bonntól, a XIV. században épült és víz veszi körül. Új tulajdonosa Gerd Overlack német üzletember. A férfi oda akar költözni, a kastély egy részében pedig tervei szerint szállót és éttermet alakít ki.
A keddi árverés eredményét megismerve Joe Kelly, a 12 gyerek közül az egyik, megkönnyebbülésének adott hangot. "Nagy nap ez nekem. A palota az apám álma volt, amelynek beteljesülését nem érte meg" - mondta Joe Kelly, aki apja halála után keveredett vitába testvéreivel.
A kastélyt 1998-ban vásárolta a Kelly család. Dan Kelly 2002-es halála után azonban vita robbant ki, a 12 gyerek nem tudott egyezségre jutni az épület eladásáról vagy felhasználásáról, így a hitelező bank végül elárvereztette.
A palota évszázadokon át a Gymnich nemesi családé volt, amely a XVIII. században rokokó stílusúvá alakította át. A kastély nagy része manapság is ennek képét őrzi.
Az 1970-es és 1990-es évek között az épület a nyugatnémet kormány vendégeinek hivatalos rezidenciájaként szolgált, ott vitatták meg magas rangú német és magyar politikusok 1989 nyarán - pár hónappal a berlini fal leomlása előtt - a magyar határ keletnémet menekültek előtti megnyitását.
Az eredetileg amerikai Kelly család 1966-ban költözött Spanyolországba, előbb Toledóba, majd Pamplonába. Fellépéseiket 1972-ben kezdték, hírnevüket nomád, vándorló életmódjuknak is köszönhették. A család végül Németországban telepedett le.
Dan Kelly halála után a család szétesett, néhány tagja szólókarriert kezdett, míg mások teljesen eltűntek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.