Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 17. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Mindenes a rajtvonalon: 420 lóerőt kap az új Alpina B3

Mindenes a rajtvonalon: 420 lóerőt kap az új Alpina B3

A Genfi Autószalonra az Alpina is premierrel kecsegtet. A Svájcban bemutatkozó új B3 a 3-as BMW alapjaira épül és a kényelmesen sportos vevőkört szolgálja majd ki, várhatóan 420 lóerős teljesítménnyel.

Az Alpinát talán már nem kell senkinek sem bemutatni. A közel fél évszázados történelemmel rendelkező német márka már a 70-es évek óta készít önálló autótípusokat, amelyeket egytől egyik BMW modellek alapjaira húz fel. A bajorok 3-as sorozatára alapuló B3 modelljük a kínálat legnépszerűbb tagja, a szofisztikált átalakításnak köszönhetően pedig az új generáció személyében is figyelemre méltó újdonságot köszönthetünk Genfben.

A típus motorterében a gyártó által finomhangolt háromliteres, sorhatos motort találjuk, amelyet ezúttal két turbó sarkall a csúcsteljesítménye leadására. Az együttműködésből előállt 420 lóerő 5500-tól egészen 7000-ig rendelkezésre áll majd, amellyel a típus nagyot ugrik – egészen az új generációs M3 nyakába. De a legnagyobb változást nem csak a plusz 20 lóerő jelenti, a generációváltással ugyanis a gyártó lecseréli az eddig használt 6-os automatát a ZF által BMW-kben is forgalmazott nyolcsebességes egységére. A hatékonyabb együttműködés eredménye 4,3 másodperc körüli 0-100-as sprint lesz, miközben az előző generáció 9,6 literes fogyasztása 8 liter alá csökken.

Emellett a gyártó által készített összes kiegészítőt megkapja az új B3-as is: az elegáns légterelőcsomagot kérésre különböző színű matricákkal is feldobhatjuk, de az alapból 18, felár ellenében pedig 19 colos, sokküllős felnik is járnak majd az újdonsághoz. Belül magas fokú rugalmasságot biztosít az Alpina: beérhetjük a BMW által kínált kárpitozással is, de a teljesen egyedi igényeket is megvalósítja a cég.

Az árakról egyelőre nincs információ, de az elődnél várhatóan az új generáció sem lesz költségesebb mulatság: hazai forgalomba helyezéssel 20 milliós indulóárra számíthatunk, ami a kapott teljesítmény fejében meglehetősen barátságos összegnek mondható. A típus először csak kupé karosszériával lesz kapható, a donor tehát az immár 4-es sorozatnak nevezett BMW lesz.

Az alapok már rajtra készen: kupé nélkül sem maradunk sokáig
Az alapok már rajtra készen: kupé nélkül sem maradunk sokáig

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.