Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Szeptember 20. 08:04, kedd | Belföld
Forrás: mti

Miniszterelnökség: határon túli iskolakezdőket segít a kormány

Miniszterelnökség: határon túli iskolakezdőket segít a kormány

Határon túli iskolakezdőket segít a kormány - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A közleményben idézték Latorcai Csabát, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkárát, aki hétfőn a felvidéki Tajtin a helyi magyar iskola hét kisdiákját köszöntve azt mondta: a kormány köszönettel tartozik határon túl élőknek, akik szülőként meghozták azt a felelős és helyes döntést, hogy gyermekeik szülőföldjükön magyar iskolában, magyarul tanulhatnak.

A szülők ezzel csatlakoztak a kormánynak a magyar kultúra, nyelv és identitás megvédésére irányuló törekvéséhez - tette hozzá.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a tajti esemény része annak a sorozatnak, amelyet a Rákóczi Szövetség szervez több száz települési önkormányzat és magánember összefogásával, köszönetet mondva 9000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiák családjának.

Az iskolaválasztást elismerő ösztöndíjat és az iskolatáskát a Felvidéken mintegy 3600, a Vajdaságban 1300, Erdélyben és a Partiumban több mint 2400 iskolakezdőnek, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.