Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 08. 13:43, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Munkahelyteremtés tízmilliárd forintból - öt és félezer új állás születhet

Munkahelyteremtés tízmilliárd forintból - öt és félezer új állás születhet

Munkahelyteremtő beruházások támogatására tízmilliárd forintos keretösszegű pályázatot írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a közrádióban elmondta: idén megduplázták a tavalyi keretet, a pénzből öt és félezer új munkahely jöhet létre a kis-és középvállalkozásoknál és tízezer meglévő állást is sikerül így megőrizni.

Öt és félezer új munkahely jöhet létre a kisebb cégeknél és tízezer meglévő állás maradhat meg az NGM munkahelyteremtő pályázata segítségével - mondta Czomba Sándor államtitkár a közrádióban. A pályázatokat február 8-tól március végéig nyújthatják be vállalkozások, a döntés pedig legkésőbb május 20-ig megtörténik – közölte az államtitkár.

Czomba Sándor szerint nagyjából 6-800 vállalkozás pályázhat sikeresen, a cél az, hogy elsősorban a hátrányos helyzetű régiókban működő, illetve oda beruházó cégek nyerjenek. Ettől függetlenül a kiírás az egész országra érvényes, csak a támogatás intenzitása magasabb a nehezebb helyzetben lévő térségek esetében. Tavaly a pályázók több mint nyolcvan százaléka mikró-, illetve kisvállalkozás volt, akiknek a kormányzat a leginkább segíteni akar a támogatással.

A pályázati feltételek közé tartozik többek között, hogy az indulóknak száz százalékosan végre kell hajtania a bérkompenzációt, valamint legalább két fő felvételével kell járnia a létszámbővítésnek. Az is előnyt jelent a pályázónak, ha olyan személyt akar alkalmazni, aki már régóta elvesztette a munkáját. Egy ember után alapesetben 1,4 millió forintot lehet nyerni, amit nem bérre és járulékra, hanem munkahelyteremtésre kapják a cégek, például gépeket lehet belőle venni vagy az infrastruktúrát fejleszteni.

Az új munkahelyet legalább két évig, a beszerzett gépeket pedig három évig meg kell tartani. Az alaptámogatás félmillióval nő, ha a vállalkozás regisztrált álláskeresőt vesz fel, további 300 ezer, ha az új munkatársroma származású és még 300 ezer, ha a munkahelyet a leghátrányosabb helyzetű térségben létesítik.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során