Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 01. 15:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Nagyszombaton indul a 175. balatoni hajózási szezon

Nagyszombaton indul a 175. balatoni hajózási szezon

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), a hagyományoknak megfelelően, nagyszombaton, április 3-án indítja el idei első menetrend szerinti és sétahajóit változatlan árakon.

Különféle programokkal és felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumi évét - áll a társaság MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek menetrendi hajók a Siófok-Balatonfüred-Tihany és a Fonyód-Badacsony útvonalakon. Sétahajók a húsvéti hétvégétől Siófok, Balatonfüred, Badacsony és Keszthely kikötőiből indulnak. Májustól majd további kikötők és járatok kapcsolódnak be a hajózási menetrendbe a hét valamennyi napján, programhajók a nyári főszezonban indulnak majd.

A komp - a kijárási tilalomhoz igazodva - továbbra is Szántód felől 6.40 és 18.40 óra között, Tihany felől 7.00 és 19.00 óra között közlekedik 40 percenként. A járatokat szükség esetén sűrítik.

A hajózási társaság a járványügyi helyzethez alkalmazkodva megszabta az utazási feltételeket, amelyek visszavonásig maradnak érvényben. Eszerint a hajók zárt és nyitott utastereiben, valamint a kikötők területén is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Az egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is be kell tartani - az egy háztartásban élők kivételével. A hajókon szállítható utasok száma a távolságtartási előírások betarthatósága érdekében korlátozott. A járatokon büfészolgáltatás egyelőre nincs, amint a szabályozás lehetővé teszi, megnyitnak a hajóbüfék.



"A Bahart bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, és méltóképpen szeretné megünnepelni a balatoni hajózás 175. évfordulóját, így színes rendezvényekkel, közönségeseményekkel, akciókkal, nyereményjátékokkal és a tradíciók előtt tisztelgő eseményekkel készül, amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi" - fogalmaz a közlemény. Kitér arra is, hogy 2021-ben számos újdonsággal várják a hajózni vágyókat. Több hajón megújultak a külső és belső burkolatok, a bútorzat és a büfétér. A hajók utastájékoztató eszközein a balatoni hajózás 175 éves történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait mutatják be kisfilmeken. A járványügyi szabályok enyhülését követően gyereksarok várja a családosokat a hajójáratokon.

A főidényre megújul a társaság honlapja, amely mobileszközökön is kezelhető lesz. Továbbra is kapható többféle, kedvezményt biztosító Bahart kártya.

További aktuális információkról a társaság honlapján, illetve a cég ügyfélközpontjában lehet érdeklődni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.