Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Július 03. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Napsütéses, meleg nyári idő várható a héten

Napsütéses, meleg nyári idő várható a héten

A hét elején néhol a 25 Celsius-fokot sem éri el a hőmérséklet, a hét közepére viszont ismét többfelé meghaladja majd a 30 fokot. Csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok, sok napsütésre lehet számítani

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn több órára kisüt a nap, a középső országrészben fordulhat elő helyenként záporeső. Az Alföld középső részének kivételével több helyen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-19, a legmagasabb 23-27 fok között valószínű.

Kedden is megélénkül, az északi megyékben meg is erősödik a szél. Emellett napos idő várható, az északnyugati határvidéken fordulhat elő esetleg egy-két zápor. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is napos idő várható, délután, este az északi megyékben lehet helyenként zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű. A nappali maximumok 27-31 fok között alakulnak.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett elszórtan lehet zápor, zivatar. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is több helyen erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lesz a szél, de ekkor is több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb 28-34 fok között alakul.

Szombaton kezdetben többfelé valószínű zápor, zivatar. A nap második felében a Dunántúlon eshet kevés helyen. A légmozgás is megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 16-22, napközben 26-31 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is megélénkül, helyenként megerősödik a szél, de emellett ismét sok napsütés várható, csak néhol lehet záporeső. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 25-31 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, nap, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.