Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 04. 07:07, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Négymilliárdos áfacsalás gyanúsítottjait tartóztatták le Pécsen

Négymilliárdos áfacsalás gyanúsítottjait tartóztatták le Pécsen

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalások gyanúsítottjait tartóztatták le csütörtökön Pécsen, csaknem négymilliárd forintnyi áfa jogosulatlan visszaigénylése miatt

- közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel. A nyomozás adatai szerint az összehangoltan működő bűnszervezet az általános forgalmi adó jogosulatlan visszaigénylésével - az adóhatóság megtévesztésével, valótlan nyilatkozatokkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve - 3,9 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A közleményben azt írták: a bűnszervezet 2017-2019-ben csaknem 18 milliárd forint értékben szerzett be mobiltelefonokat külföldről a nemzetközi szabályok előírásainak megfelelő nettó áron. A készülékek egy baranyai gazdasági társasághoz kerültek, ám beszerzésük nem e cég nevében történt, hanem erre köztes társaságokat használtak fel, az adófizetési kötelezettséget kijátszva.

A Pécsi Járásbíróság hat férfi letartóztatását rendelte el egy hónapra különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat folytatólagosan elkövetett felhasználása miatt, ők a bűncselekményben részt vevő cégek ügyvezetői, illetve alkalmazottjai.

A cselekményeket közülük hárman társtettesként, hárman bűnsegédként követték el - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.