Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 04. 08:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

NGM: nem lesz jegybanki adósságfinanszírozás

NGM: nem lesz jegybanki adósságfinanszírozás

A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét a kormány gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel.

Az Index.hu korábban azt írta, hogy a megyei önkormányzatok 180 milliárd forintos átvállalt adósságának kifizetésére és gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel kormány a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét, az internetes lap szerint kormányközeli forrásból is megerősítették a szándék tényét.

A gazdasági tárca közleményében utalt Matolcsy György december 7-i tájékoztatójára, amelyen a miniszter azt mondta, hogy 'a devizatartalék ilyen felhasználása szigorúan tilos. Mint ahogy a növekedés támogatására is Matolcsy György akkor a jegybank által.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében azt írja, hogy a miniszter rendszeresen konzultál Simor András jegybankelnökkel arról, hogy milyen monetáris eszközökkel lehet élénkíteni a gazdasági növekedést, hasonlóan azokhoz, amilyeneket a világ nagy központi bankjai, így az Európai Központi Bank, az amerikai Fed, vagy éppen a Bank of England alkalmaz.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő