Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 27. 13:12, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Összeütközött két bicikliző kisgyerek Márkón

Összeütközött két bicikliző kisgyerek Márkón

Egy 8 és egy 10 éves fiú sérült meg a márkói balesetben.

Két kerékpáros gyermek ütközött össze július 26-án 21 óra 5 perc körül Márkón az Orgona utcában. A 8 és a 10 éves fiúk egymással szemben közlekedtek az úttest közepén, az ütközés következtében mindketten elestek és megsérültek. A helyszíni szemle adatai alapján a gyermekek nem viseltek kerékpáros sisakot. A Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset okát és körülményeit.

A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

• Kerékpárral alapvetően az úttesten, annak jobb széléhez húzódva kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést.

• Az utat keresztező kerékpárúton lehet a kerékpárt hajtva közlekedni, ezeken a helyeken a közút kezelője megfelelő táblázással szabályozza az elsőbbséget. A biciklis akkor is kellő körültekintéssel haladjon át a kereszteződésen, ha neki van elsőbbsége!

• A kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére is a megfelelő védelem érdekében.

• Az első és hátsó lámpák, prizmák a kerékpár kötelező tartozékai közé tartoznak. A világítás nem csak éjszaka fontos, egy hirtelen jött nyári vihar miatt is lehetnek korlátozott látási viszonyok.

• Kerékpározás során lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése kötelező, de lakott területen belül is könnyebben észrevehető egy mellényt viselő biciklis.

• Fontos, hogy a szülők beszéljék át gyermekeikkel a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.