Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 14. 15:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Öt éve történt emberölés ügyében emeltek vádat Egerben

Öt éve történt emberölés ügyében emeltek vádat Egerben

Emberöléssel és több más bűncselekménnyel is vádol a Heves Megyei Főügyészség három férfit egy 2015 karácsonyán történt egri gyilkosság ügyében - tájékoztatta a megyei főügyész helyettese szerdán az MTI-t.

Kalmár Gyula közölte: tavaly tavasszal kúttisztítás közben holttest került elő egy egri udvaron. A szakértők megállapították, hogy az idősödő, korábban szervátültetésen átesett férfi halálát idegenkezűség okozta.

A vádirat szerint az áldozat a három férfi ismerőseként 2015 őszétől gyakran megfordult abban az egri házban, amelyet a vádlottak közül ketten béreltek. Bár később megromlott a viszonyuk, a férfi az év karácsonyán mégis meglátogatta az ott lakókat.

Amikor az elsőrendű vádlott éjjel kettesben maradt a vendéggel, kőműveskalapáccsal leütötte őt. Az áldozat koponyája darabosan betört, és rövid időn belül belehalt az emiatt kialakult koponyaűri vérzésbe.

A holttestet a vádlottak plédbe csavarva bedobták az udvaron ásott kútba, amelyet néhány nap múlva egyikük építési törmelékkel töltött fel, majd lebetonozott. A feltételezett tettesek megbeszélték, hogy ha valaki az eltűnt után érdeklődne, azt válaszolják: börtönbe került.

Az ünnepek után elmentek a sértett hajdúsági tanyájára, kifosztották a már lakatlan házat és több haszonállatot is elloptak. Ezután megszakították egymással a szorosabb kapcsolatot. Egyikük álnéven bujkált az országban, másikuk külföldre távozott, ahol embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték. Végül a rendőrség mindhármukat elfogta, a másod- és a harmadrendű vádlott beismerő vallomást is tett.

Kalmár Gyula jelezte: a főügyészség a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottat emberöléssel, segítőit bűnpártolással, mindegyiküket lopás vétségével is vádolja. A másodrendű vádlott ellen közokirat-hamisítás miatt is vádat emeltek - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.