Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 11. 18:19, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Pál Krisztián és a rallycross

Pál Krisztián és a rallycross

Hétvégén ismét felölti Pál Krisztán rallycrossversenyző a tűzállót, és rajthoz áll a Rallycross OB következő futamán, a Kakucs Ringen.

Előző Greinbach-i rallycross versenyén Swift Hybrid RX kategóriában második helyezést ért el. Így bizakodva várja a Kakucs Ringi következő versenyt.

Mielőtt a rallycross-os versenyzésedről kérdeznélek, beszélgessünk az eddigi autósportos múltadról.

Hány éves vagy, mióta és milyen technikai eszközökkel találkoztál eddigi fiatal éveid alatt?

- 14 éves vagyok, egy Suzuki Samurájjal tanultam vezetni Putnokon egy zárt telephelyen. Quados élményeim is itt voltak, mikor szakadt az eső és a barátommal és a szüleimmel drifteltünk a sárban. Miskolcon gokartoztam először a Gokart Arénában és, innen lett a szerelem, ami a mai napig tart. Apától kaptam egy gokartot, amit a telephelyen egy szerelő hangárban vezettem, ami két évre rá gokart pályává alakult, ami most a Gömör Ring gokart pálya.



Ha jól tudom a drift sem áll messze tőled, sőt két éve van bérgokart pálya Putnokon ami 3600 négyzetméteres csarnok műgyantás talajjal. Az ott szerzett tapasztalatokat tudod hasznosítani a rallycrossban?

- Sárban a csúszkálás tetszett, innen jött a drift szerelem. Kaptam egy BMW E36 Compact autót, amivel szoktam driftelni. Gyakorolni szoktam a telephelyen és Máriapócson, vagy ahová eljutunk vele edzésre. Pontos vezetést a műgyantás pályán tanultam meg. Arra törekedünk, hogy változatos legyen a pálya is és az autó is, ezért megyek első-hátsó és összkerekes autóval is.



A Rallycross-t milyen indíttatásból választottad?

- Ez az a sportág ahol 18 év alattiként is versenyezhetek. Mivel mindenem az autózás és a sebesség, így döntöttünk a rallycross mellett. Junior Swift kupában kezdtem 2020-ban, ami sajnos nem alakult túl jól, de tapasztalatszerzésben pont elég volt ahhoz, hogy 2021-ben tudjunk váltani és a Swift Hybrid Cup-ban folytatni.
Végezetül miként is szeretnél szerepelni a hétvégi Rallycross OB-n?
- Minden verseny a tanulásról szól, de a cél mindig az első hely. Kakucsi verseny előtt előjött az allergiám, de megteszek mindent, ami tőlem telik, hogy ismét jól szerepeljek.

Partnerek: Glasstone Motorsport, Gömör Ring Gokartpálya, K&K FÉMTECHNIKA, Iweld.

Fotó: Pál Krisztián - Hajóka SportFotó
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.