Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Május 25. 16:51, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Pénzügyi kincsvadászat indul a Várnegyedben

Pénzügyi kincsvadászat indul a Várnegyedben

Az élményalapú tanulás a célja annak az új szabadtéri kincskereső játéknak, amely a mai naptól elérhető a Várnegyedben.

A pénzügyi szabadtéri játék során nemcsak a pénzügyi tudatossággal, de Budapest emblematikus helyszíneivel ismerkedhetnek a résztvevők. Az új játék neve MoneyGo.

A legutóbbi enyhítések nyomán újraindulhattak egyes szabadtéri csoportos programok, ehhez nyújt remek alternatívát a Pénziránytű Alapítvány fejlesztése, ami izgalmas, mint egy mozifilm, közben pedig rengeteg hasznos információval gazdagítja a résztvevő diákok tudását. Vagy akár a felnőttekét is, hiszen családi programnak is kiváló a MoneyGo elnevezésű új, szabadtéri kincsvadászat.

A kincskeresés során a rejtvényeket megoldva jutnak el a játékosok a vágyott célig, ehhez a 3-7 fős csapatoknak az induláskor kapott kincsvadász csomag lesz a segítségére. Minden egyes állomáson egy pénzügyi vonatkozású rejtvénnyel találják szemben magukat a kincskeresők, melyek megválaszolásához nemcsak általános pénzügyi ismeretekre lesz szükség, hanem a helyszín alapos megfigyelésére is, valamint a csomagban kapott információs kártyákra. A játékosok digitális mankóra is támaszkodhatnak egy egyedi fejlesztésű modern applikáció képében, ami kifejezetten ehhez a kincsvadászathoz készült. Amint a csapat együttes erővel megoldja az adott feladatot, már indulhat is tovább a következő izgalmas állomásra.

A szórakoztató kirándulás erőssége a játékos tanulás mellett a csodálatos helyszínekben rejlik. A csapatok bő kétórás budavári kalandban vehetnek részt. A túra állomásait a MoneyGo során olyan oldalukról fedezhetik fel a játékosok, melyek a legtöbb ember számára nem ismertek. A csapatok találkozhatnak a befektetések, hitelek, biztosítások, korszerű pénzkezelés, családi költségvetés témaival, és élményszerűen megjelenik például a bankjegyismeret és a diákmunka adózásának kérdésköre is.

Kikre vár a MoneyGo kincs?

A Pénziránytű Alapítvány elsősorban a középiskolásokat célozza meg az ismeretterjesztő élménytúrával – olyannyira, hogy a Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó több ezer diák ingyenesen vehet részt a programon. A kincsvadászat ugyanakkor a családok és baráti körök számára is remek időtöltés lehet.

https://urbango.hu/budapest/moneygo/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során