Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 29. 14:09, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Rablást színlelt, hogy börtönbe kerüljön

Rablást színlelt, hogy börtönbe kerüljön

Hatóság félrevezetésének vétsége miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki azért színlelt rablást, mert válságos élethelyzetében börtönbe akart kerülni.

A vádirat szerint az elkövető 2020. novemberében elveszítette a munkáját és szállását, a családjával is megszakadt a kapcsolata, emiatt a válságos élethelyzetéből nem látott kiutat, ezért elhatározta, hogy önmagát börtönbe juttatja, hogy ezáltal legalább legyen hol aludnia – közölte az ügyészség közleményében.

A férfi ezért 2020. november 25-én bement a komáromi dohányboltba, ott az eladótól először egy doboz cigarettát kért, majd közölte vele, hogy kéri a bolt bevételét és szándékának nyomatékául kezét a háta mögé tette, azt a látszatot keltve, mintha fegyvert tartana magánál. Ekkor érkezett meg az üzletbe az eladó férje, akinek az elkövető javasolta, hogy hívják ki a rendőrséget. Amíg az eladó a rendőrséget értesítette, az elkövető nem kísérelte meg elhagyni a helyszínt, megvárta amíg a rendőrség megérkezik, majd a vele szemben intézkedő rendőrökkel többször közölte, hogy rablást szándékozott elkövetni, a dohánybolt bevételének megszerzése volt a célja.

A férfi a rablás bűntette kísérletének a látszatát keltette, azonban a valós célja nem az volt, hogy a dohánybolt bevételét megszerezze, ezzel a hatóságot félre vezette.
Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.