Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 03. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Rekordbevétellel zárta első hetét a Skyfall című mozi Nagy-Britanniában

Rekordbevétellel zárta első hetét a Skyfall című mozi Nagy-Britanniában

Rekordnak számító bevétellel zárta első hetét a 007 - Skyfall című új James Bond epizód Nagy-Britanniában.

Őfelsége leghíresebb filmbeli titkosügynökének újabb kalandja 32,7 millió fontos (11,5 milliárd forint) bevétellel zárta első hetét a szigetországban, túlszárnyalva az eddigi csúcstartó, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. című mozi sikerét.
"Az a tény, hogy a film egyre-másra dönti meg a rekordokat, egyrészt a készítők kemény munkájának, másrészt az immár ötvenéves múltra visszatekintő sorozat globális erejének csalhatatlan bizonyítéka" - mondta Gary Barber, az MGM filmstúdió elnök-vezérigazgatója.
A 007-es ügynök 23. kalandja majdnem napra pontosan ötven évvel az első James Bond film, az 1962-es Dr. No című mozi bemutatója után került a mozikba.
A Skyfall október 26-án, pénteken debütált a szigetországban és 20,1 millió fontos (7,1 milliárd forint) bevételt hozott az első hétvégéjén, maga mögé utasítva az összes eddigi epizódot és megszerezve a leglátogatottabb szombati film címét - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.
A 007-es ügynök szerepét immár harmadszorra magára öltő Daniel Craig további két Bond filmre írt alá szerződést. A Sam Mendes által jegyzett mozi november 9-én érkezik az Egyesült Államok filmszínházaiba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során