Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 26. 15:35, kedd | Belföld
Forrás: mti

Rekordszámú program az idei Kutatók éjszakáján

Rekordszámú program az idei Kutatók éjszakáján

Rekordszámú, több mint 2600 ingyenes program várja 51 város 186 helyszínén a közönséget szeptember 29-én pénteken, a Kutatók éjszakáján - hangzott el a rendezvény keddi beharangozó sajtótájékoztatóján.

Kardon Béla, a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (RCISD) tudományos igazgatója kiemelte: az Európai Unió országai közül Magyarországon a leggazdagabb a programkínálat a Kutatók éjszakáján, amelyhez idén országszerte 146 intézmény csatlakozott. Új partner idén a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Csodák Palotája pedig a Kutatók éjszakáján nyitja meg új helyszínét Óbudán, a Bécsi úton, mintegy ötezer négyzetméteren.

Három helyszínen várja az érdeklődőket a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., amely Budapesten mások mellett Böjte Csaba szerzetes, Koltai Lajos operatőr és Demjén Ferenc énekes részvételével kerekasztal-beszélgetést és tűzijátékkal egybekötött lézershow-t rendez, Szegeden olajfaló baktériumokat mutat be, miskolci laboratóriumában pedig virtuális seprűlovagló kupát rendez - mondta Grasselli Norbert ügyvezető igazgató.

A Kutatók éjszakája célja a fiatalok között népszerűsíteni a tudományokat, a kutatói pályát - hangsúlyozta Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója. A vállalat több mint 60 programja között idén nagy hangsúlyt kap a dróntechnológia, lesz drónkészítés és drónprogramozás, valamint drónverseny is. Emellett telefonhálózat-építés, mikrohullámú adatátviteli bemutató, laborlátogatások és fizikai kísérletek is szerepelnek a programban.

Hozzáfűzte: szeretnék megmutatni az infokommunikáció szépségeit a fiataloknak, hiszen az iparág szédítő sebességgel fejlődik, folyamatosan újabb és újabb üzleti modelleket téve lehetővé.

A teljes programkínálat a kutatokejszakaja.eu internetes oldalon található meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során