Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 21. 07:03, hétfő | Belföld
Forrás: mno / HírTV

Saját felelősségükre mentenek életeket

Saját felelősségükre mentenek életeket

Továbbra is csak saját felelősségre landolhatnak a mentőhelikopterek pilótái több mint egy tucat kórház leszállópályáján.

A januárban megváltozott jogszabályok gyakorlatilag repülőtérnek megfelelő műszaki felszereltséget írnak elő a kórházak számára is – ennek azonban a frissen épített leszállópályák sem felelnek meg. Ha a pilóta nem vállalja a landolást, akkor valahol a közelben kell letennie a gépet, és a beteget mentőautóval viszik tovább – pedig egy kritikus állapotú sérültnél minden perc számíthat. A légimentők és a kórházak szerint túlzás, amit a jogszabály előír. A Veszprém Megyei Kórház főigazgatója szerint át kell dolgozni a rendeletet.

„Folyamatban van az egyeztetés a légügyi hatóságok, a minisztérium, a légimentők, valamint az érintett intézmények között. Jelenleg sem szenved csorbát a légimentés – ami egy nagyon fontos dolog –, tehát »saját felelősségre« változatlanul használják ezeket a helikopter-leszállókat. Nem az életet kell átalakítani, hanem a jogszabályt kell megváltoztatni” – jelentette ki a Hír TV-nek Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója.

HírTV / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.