Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 30. 18:08, szerda | Belföld
Forrás: mti

Segélyszállítmányt küld a magyar katasztrófavédelem Horvátországba - VIDEÓ

Segélyszállítmányt küld a magyar katasztrófavédelem Horvátországba - VIDEÓ

Hat raklapnyi segélyszállítmányt indított a magyar katasztrófavédelem Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a keddi, 6,3-as erősségű földrengés után Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kértek a tagállamoktól.

Magyarország az elsők között jelezte segítő szándékát, 250 összecsukható tábori ágyat és 250 hálózsákot ajánlott fel, amelyeket Horvátország el is fogadott. A kéttonnás, hat raklapból álló segélyszállítmány szerdán kora délután indították el a katasztrófavédelem logisztikai bázisáról, és várhatóan még az esti órákban megérkezik a horvát polgári védelem Zágrábhoz közeli raktárbázisára.

Közölték: Magyarország legutóbb március 23-án küldött segélyszállítmányt Horvátországnak. Akkor az 5,6-os erősségű földrengést követően nyújtott segítséget a katasztrófavédelem 200 tábori ággyal és 200 matraccal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.