Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 20. 11:03, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Semjén Zsolt tanulmányaival kapcsolatos újabb dokumentumokat tettek közzé

Semjén Zsolt tanulmányaival kapcsolatos újabb dokumentumokat tettek közzé

Újabb tanulmányi dokumentumait - például leckekönyvét és szociológusi oklevelét - tette közzé Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormány.hu portálon kedden.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére ezt azzal indokolta, hogy "a plágiumvád tarthatatlansága után most annak híresztelésével próbálkozik a baloldali sajtó, hogy Semjén Zsolt a szociológia szakon majdnem megbukott a szakdolgozatával".
Havasi Bertalan leszögezte: a közzétett iratokból egyértelműen kiderül, hogy a szociológia szakdolgozat jó (4), megvédése jeles (5) minősítést kapott, a leckekönyv alapján pedig minden félévben jeles vagy kitűnő minősítést kapott Semjén Zsolt, és az ELTE által kiadott szociológus diplomájában is jeles (4,66) értékelés szerepel. "Ezt nehéz bukásnak nevezni, de a baloldali sajtónak még ez is sikerült" - értékelt a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
A nol.hu Semjén doktor közel járt a bukáshoz címmel jelentetett meg kedden egy cikket, amelyben azt írták: a Népszabadság úgy értesült, "a KDNP-s miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozatát – amelyet saját, a minap plágiumgyanúba keveredett disszertációját "újrahasznosítva" készített – az első opponens nem tartotta védésre alkalmasnak". Az ELTE szociológiai tanszékének vezetője által felidézett esetnek ugyanakkor nincs köze a plágiumvádhoz: a dolgozattal kapcsolatos, "szélsőségesen eltérő" értékelések inkább a speciális témaválasztás miatt születtek - tették hozzá.
Semjén Zsolt hétfőn teljes egészében közzétette 1990-ben kelt doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot, valamint az ELTE-re, 1992-ben készített szociológia szakdolgozatát a kormányzati portálon azzal összefüggésben, hogy a hvg.hu vasárnap Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül címmel közölt cikket, hétfőn pedig azt írta, hogy a KDNP-s politikus 1992-ben megvédett szociológusi diplomamunkája jelentős átfedést mutat az egy évvel korábban doktori fokozattal jutalmazott teológiai értekezésével. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője politikai provokációnak minősítette a portál közlését.

Címkék: kormány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk