Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2016. Október 28. 09:27, péntek | Sport

Senior bajnok a monori quad sprinten

Senior bajnok a monori quad sprinten

Ferencz Zoltán quad versenyzővel beszélgetett Hajósi Miklós az október 30-i 3. Motor & Quad Sprint előtt.

Itt Monoron kiszolgálhatod majd a kilátogató nézőket. Mennyire szeretsz keresztbe menni a quaddal?
- Igen a látványos motorozáson felül megpróbálok a feladatra is koncentrálni! Természetesen szeretném ha a kilátogató nézők jól éreznék magukat és emlékezetes lenne számukra ez az esemény! Keresztben haladni egy quaddal kívülről látványos de sajna belülről lassú lassabb haladással bír! Tehát nem túl előnyös keresztben haladni viszont látványos a nézők számára! Örülők ennek a versenynek mert kicsit össze boronálja a quados társadalmat itthon Magyarországon!

Milyen quaddal is jössz és mit tudhatunk róla?
- A mostani motorom egy can am ds 450 Kanadai gyártmányú, de Osztrák Rotax blokkal szerelt quad. Rengeteg tuning és optikai kiegészítőt vásároltam hozzá a jobb használhatóság és kinézet érdekében. Én szeretem ha a motorom technikailag és esztétikailag is kifogástalan! Ebben a kategóriában ez a legkönnyebb motor ezért nagyon könnyen irányítható a földön és a levegőben egyaránt! Emellett nem túl erős viszont tartós az első évben semmi gondom nem volt vele!

2016-os bajnokságban hogy állsz?
2016-ban a Szlovák nemzetközi bajnokságban indultam senior kategóriában, amit sikerült megnyernem!

Mit gondolsz quadosként a Monori pályáról?
- A monori pálya egy igen változatos jó ugratókkal tűzdelt érdekes nyomvonallal rendelkező létesítmény! Főleg év eleji és év végi versenyekhez tökéletes mivel homokos talajú. Ezért amikor a földes talajú pályák már nem vagy még nem használhatóak, akkor itt tökéletes körülmények várnak a cross szerelmeseire!

Kinek tudnád ajánlani ezt a sportot, és miért?
- Minden korosztálynak alkalmas a quadsport. Aki egy kicsit is szereti az off road sportokat biztos könnyen beleszeret ebbe a válfajába is.
Figyelem! Nagyon könnyen a sport szerelmese lehetsz de nem lehet abba hagyni! Mert elvonási tüneteket okoz ezt első kézből állíthatom!

Senior bajnok a monori quad sprinten

Mesélnél az eddigi Quados pályafutásodról?
- Pár év quadozgatás után kisebb kategóriáról nagyobb 450-re váltottam. Rengeteg endurózás ami az elején nagy élményt nyújtott. De az idő múlásával új kihívásokat kerestem így kerültem egy cross pályára. Elsőre túl nagy kihívásnak tűnt de az idővel megszerettem, sőt szenvedélyemé vált! Ezután tudatosan kerestem a különböző változatos pályákat, hogy szenvedélyemnek élhessek! Majd barátaim unszolására elmentem egy versenyre ami teljesen rabul ejtett. A depo hangulata a verseny előtti előkészületek és motorok barátok ellenfelek mindenütt. Ez megbélyegezte pályafutásom. Ahol lehetett elindultam (dél kupa, kelet kupa, Mxq ob, Szlovákia, német bajnoki, raptor kupa stb), kisebb nagyobb sikerekkel vettem az akadályokat. A legsikeresebb évem 2016 ahol a Szlovák nemzetközi bajnokságban senior kategóriában bajnok lettem! A másik indíttatásom a sport szeretete illetve hogy egy igazán férfias technikai sportról beszélhetünk! Ehhez a sportághoz igen magas fizikai és mentális felkészülés szükséges!

- Hajósi Miklós -

Címkék: motorsport, quad

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 18:12, péntek | Sport

Szoboszlai a hétvégén visszatérhet

A hétvégén várhatóan visszatérhet kisebb sérülése után Szoboszlai Dominik, a RB Leipzig labdarúgója.

2022. Január 16. 17:06, vasárnap | Sport

Szoboszlai megsérült, több hetet is kihagyhat

Sajtóértesülések szerint akár egy hónap kihagyás is várhat Szoboszlai Dominikra, az RB Leipzig magyar válogatott futballistájára.

2022. Január 11. 15:15, kedd | Sport

Nagyszerű győzelem!

A Ritmus Ase az A-Híd Szilveszter Rallye-ra visszatért a 2019-ben közös bajnoki címet szerzett Vincze Ferkóhoz és a győztes recept ismét működött,

2022. Január 11. 13:02, kedd | Sport

Győztes visszatérés a Szilveszter Rallyn

Győzelemmel tért vissza mind a ralipályákra, mind a Korda Racing kötelékébe Vincze Ferenc, aki mellett az Európa bajnok úszó, Verrasztó Dávid is a csapat színeit képviselte az évbúcsúztató az A-Híd Szilveszter Rallyn.