Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2011. Augusztus 24. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Sikeres leszállás vészhelyzetben

Sikeres leszállás vészhelyzetben

Két vadászgéppel vettünk részt egy légiharc-kiképzésen, amikor vészjelzést kaptam, hogy a hajtóművel baj van. Azonnal befejeztük a gyakorlatot, és változtatott manőverrel a kecskeméti bázis felé fordultunk.

Fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Molnár Tibor őrnagy, aki nemrég vészhelyzetből mentett meg egy Gripent.

 

Szerinte a svéd vadászgép vezérlő rendszerét dicséri, hogy ilyenkor még működik, de korlátozott formában, ami a leszálláshoz elég. Ha ez nem így lett volna, magára kellett volna hagynia a „Griffet.” Társa végig mellette repülve figyelte a külső jeleket, hogy azonnal tájékoztathassa, ha valami rendkívüli történne. Molnár Tibor őrnagy a sikeres leszállást követően a honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb kitüntetést, a Hazáért kitüntető címet kapta meg Hende Csabától – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat. (rá)

Címkék: vadászgép

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 28. 18:08, csütörtök | Belföld

Főleg figyelmetlenség miatt több ilyenkor a tűzeset

Mindenszentek, halottak napja idején megnő a tűzesetek száma, többnyire figyelmetlenség miatt - írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2021. Október 28. 16:04, csütörtök | Belföld

Több mint 200 milliárd forintból fejlesztik az úthálózatot

Az elmúlt évtizedben országosan hatezer kilométernyi útszakasz újult meg, az idén pedig ezer kilométer felújítását tervezték, de már több mint 1200 kilométeren eljutottak legalább a munkakezdésig

2021. Október 28. 15:06, csütörtök | Belföld

Herczegh Anita: már több száz gyermeknek segített a Regőczi Alapítvány

Már több száz gyermeknek, családnak segített a Regőczi Alapítvány - mondta Herczegh Anita kuratóriumi elnök, az államfő felesége szerdán Miskolcon.

2021. Október 28. 13:02, csütörtök | Belföld

Üvegdarabok miatt instant levest vontak ki a forgalomból

Instant tésztalevest vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mert a termékben üvegdarabok fordulhatnak elő.