Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 04. 14:06, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Sikkasztott, rongált, végül félrevezette a hatóságot

Sikkasztott, rongált, végül félrevezette a hatóságot

A kunszentmiklósi nyomozók vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki elsikkasztott három millió forintot, megrongált egy autót, majd valótlan bejelentést tett a rendőrségen.

Egy 31 éves dunaegyházi férfi tett bejelentést 2020. május 1-én reggel a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon lopás miatt. Azt állította, hogy az ingatlana előtt parkoló tehergépkocsi ablakát ismeretlen tettes betörte, és a járműből eltulajdonította a főnöke tulajdonát képező közel három millió forintnyi készpénzt - közölte a rendőrség.

A rendőrök kihallgatták a feljelentő munkaadóját, mivel nem csak az elvitt készpénz, hanem a feltört jármű is az ő tulajdonát képezte. A vallomása alapján a nyomozók gyanakodni kezdtek arra, hogy valójában nem is történt lopás; a bizonyítékok arra engedtek következtetni, hogy a bejelentő saját maga törte be a teherkocsi ablakát, és ő vette magához a pénzt.

Miután a gyanú beigazolódott, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya sikkasztás bűntett és rongálás vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki a hamis bejelentést tevő férfit, aki ellen hatóság félrevezetése vétség miatt újabb eljárás indult. A gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését. Elmondta, hogy ő maga törte be a jármű ablakát, és még kutatást is végzett az utastérben azért, hogy hihetőbb legyen a rendőröknek előadott történet.

A szabadlábon védekező férfi ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Címkék: rongálás, sikkasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során