Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 07. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sok napsütés várható a hétvégén

Sok napsütés várható a hétvégén

A hétvégén is lehetnek elszórtan záporok, de jellemzően ismét sok lesz a napsütés, többfelé 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken keleten több, nyugaton kevesebb napsütés várható. Elszórtan előfordulhat zápor, nyugaton zivatar is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szombaton az ország keleti felén sok, de a Dunántúlon is többórás napsütésre lehet számítani. Néhol, a legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna vonalában lehet zápor, zivatar. Időnként a Dunántúlon megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 11-18 fok lehet, napközben 23-28 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap is döntően napos lesz az idő. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, a legnagyobb valószínűséggel a középső országrészben. A szél megélénkül, az északkeleti megyékben megerősödik. A minimumhőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. A nappali maximumok 24 és 28 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.