Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2020. Március 10. 11:58, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szakértő: Von der Leyen tevékenysége pozitív a V4-ek számára

Szakértő: Von der Leyen tevékenysége pozitív a V4-ek számára

Hivatalban töltött első száz napjában Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének tevékenysége pozitív a visegrádi országok, ezen belül Magyarország számára

- mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője kedden az M1 csatornán. Hozzátette: Ursula von der Leyen első naptól szakított azzal a bevándorláspárti állásponttal, amit az Európai Bizottság az elmúlt öt évben képviselt. Az illegális bevándorlás megfékezése mellett állt ki.

Az elemző rámutatott, az Európai Bizottság elnöke teljesen más szemlélettel tekint a migrációra, mint elődje, Jean-Claude Juncker, aki minden eszközzel azon dolgozott, hogy az illegális migrációt legálissá tegye. Deák Dániel hozzátette: Ursula von der Leyen minden intézkedése arról tanúskodik, hogy sokkal kompromisszumképesebb elődjénél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.