Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 16. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) annak a férfinak a letartóztatását, aki terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött tavaly decemberben

- közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. A gyanú szerint a férfi 2020. december 12-én egy nyilvános telefonfülkéből felhívta a 112-es segélyhívószámot, majd a hívást fogadó operátornak terrortámadással és a Parlament szilveszteri lerohanásával fenyegetőzött.

A férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárás a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségen. A bíróság 2020. december 22-én jogerőre emelkedett végzésével 2021. január 15-ig rendelte el a gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását.

A bíróság megállapította, hogy a férfi cselekménye - bizonyítottság esetén -három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A gyanúsított hajléktalan, bejelentett munkahelye, legális jövedelme nincs. Többször állt pszichiátriai kezelés alatt. Büntetett előéletű, a legutóbb -mint visszaesőt -közfeladatot ellátó személy elleni, bántalmazással elkövetett erőszak bűntette miatt a bíróság 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Jelenleg két eljárás folyik ellene garázdaság vétsége miatt.

A BKKB álláspontja szerint a gyanúsított személyi és családi körülményei, korábbi magatartása, valamint a bűncselekmény jellege miatt továbbra is indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása, ezért további három hónapra, április 15-ig rendelte el a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.