Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 05. 09:19, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

Vasárnap reggelre az országban többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint az ország északi felében több helyen alakult ki hólepel, vagy pár centiméteres hóréteg. A legnagyobb hó Kékestetőn van, ott 19 centiméteres a hóvastagság. A Komárom-Esztergom megyei Tardost 10, míg Bajnát 7 centiméteres hó borítja.

A Veszprém megyei Bakonybélen és a Pest megyei Zsámbékon egyaránt 6 centiméteres hóvastagságot rögzítettek.

Budapesten is több helyen alakult ki néhány centiméteres hótakaró.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint az ország északkeleti területein vasárnap reggel is havazott. Nógrád megyében jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel ott a nap folyamán több mint 5 centiméternyi hó hullhat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az ország északi részén napközben fokozatosan megszűnik a havazás, illetve dél felől egyre nagyobb területen havasesőbe, esőbe válthat át a halmazállapot. Kezdetben a halmazállapot váltás határán néhol átmeneti, gyenge ónos esőre is számítani lehet. Legtovább az Északi-középhegység térségében várható elsősorban havazás, kiemelten Nógrád megyében, illetve a Mátrában és a Bükkben.

Az esti óráktól - mint fogalmaztak - "jelentős területi bizonytalanság mellett", dél felől újabb csapadékzóna érkezhet. Így - legkisebb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti részén - ismét várható havas eső, illetve havazás - írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére mínusz 2 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Címkék: , havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.