Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Július 23. 15:02, péntek | Külföld
Forrás: Gebauer Szabolcs, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Töretlenül emelkedik a fertőzöttek száma Belgiumban

Töretlenül emelkedik a fertőzöttek száma Belgiumban

Belgiumban a koronavírus-járvány terjedésének több mint két hete tartó töretlen növekedése valamelyest mérséklődött, Hollandiában közel ezerrel csökkent a napi átlagos fertőzöttszám,

Luxemburgban a koronavírus gamma variánsa okozza a megfertőződések 60 százalékát - derül ki pénteki helyi közlésekből.

A belga közegészségügyi hatóság pénteki tájékoztatása szerint Belgiumban a hét folyamán átlagosan naponta 1407 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, 19 százalékkal többet, mint a megelőző héten. Ugyanebben az időszakban naponta átlagosan egy ember halt meg a vírusfertőzés következtében, ez 50 százalékkal marad el az előző hét adataitól.

Naponta átlagosan közel 27 embert szállítottak kórházba, ami 31 százalékos növekedést jelent egyhetes vonatkozásban. Belgiumi kórházakban jelenleg 287 beteget ápolnak koronavírussal, közülük 83 igényel intenzív ellátást. Mindkét adat enyhe emelkedést mutat.

A koronavírus-járvány kezdete óta 1 112 161 fertőzéses esetet jegyeztek fel és 25 217-en vesztették életüket a vírus szövődményeinek következtében Belgiumban.

A szomszédos Hollandiában a helyi közegészségügyi intézet pénteki tájékoztatása szerint a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma a hét folyamán csökkent. A fertőzöttek átlagos napi száma 8821 volt. Az elmúlt 24 órában 6945 embernek lett pozitív a koronavírustesztje Hollandiában. A legtöbb új esetet idősek otthonaiban azonosították. Míg a múlt héten 33 idősotthon volt érintett, addig ezen a héten 73 ilyen intézet lakói között jegyezték fel a fertőzést.

A kórházba szállítottak száma egy hét alatt közel 50 százalékkal emelkedett, jelenleg 428 embert kezelnek holland kórházakban koronavírussal, közülük 107-en részesülnek intenzív ellátásban.

A járvány megjelenése óta 1 855 992 ember szervezetében mutatták ki a koronavírust, és 18 075-en haltak meg a vírus okozta szövődményekben Hollandiában.

Luxemburgban az egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatása szerint a hét folyamán valamelyest csökkent a járvány terjedése, amíg ugyanis a múlt héten átlagosan naponta mintegy 118 esetben mutatták ki a koronavírus jelentlétét, addig ezen a héten ez a mutató száz alá csökkent. Az elmúlt 24 órában 94 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Az új fertőzések legkevesebb 60 százalékáért a koronavírus brazil, gamma névre keresztelt variánsa a felelős - közölték.

A járvány kezdete óra 73 309 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal és 821-en vesztették életüket a vírus okozta szövődményekben Luxemburgban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.