Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 19. 11:57, szerda | Belföld
Forrás: MTI

További demonstrációkat tartanak a diákok

További demonstrációkat tartanak a diákok

További demonstrációkat tartanak a diákok a felsőoktatás tervezett átalakítása miatt szerdán, az ország több pontján.

Budapesten a "Télirózsás forradalom" akcióval a diákok néma csendben várják délután a Magyar Tudományos Akadémia előtt, hogy a kormány miként dönt a felsőoktatás átalakításával kapcsolatban.
A hét első napján az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szalay utcai épülete előtt tartott tüntetésen Ábrahám Máté, a Diákellenállás a Felsőoktatásért nevű középiskolás szervezet vezetője arra kérte a résztvevőket, hogy országszerte iskolájuk előtt néma csendben sorakozzanak fel.
A nyíregyházi Kossuth téren főiskolások, középiskolások és utóbbiak szülei tüntetnek a felsőfokú oktatási intézményeket érintő kormányzati döntések ellen. A demonstráció előtt több nyíregyházi középiskolában ülősztrájkot tartanak a diákok. A tüntetést és az ülősztrájkot a nyíregyházi diákok által megalapított Felelős Diákok Szövetsége szervezi.
Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ hallgatói önkormányzata tájékoztatót tart a felsőoktatás tervezett átalakításával kapcsolatban, ezt követően döntenek egy lehetséges demonstrációról.
Kedden a főváros XIII. kerületében található Ady Endre Gimnázium diákönkormányzata ülősztrájkot szervezett a hatodik tanórában a felsőoktatás tervezett átalakítása ellen. Mendrey Zsófia, az ülősztrájk egyik szervezője, a diákönkormányzat 11. osztályos tanulója az MTI-nek elmondta: céljuk, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a felsőoktatási törvénytervezettel kapcsolatban, továbbá egyetértenek a Hallgatói Hálózat (HaHa) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által megszövegezett hatpontos követelésekkel.
Szintén kedden Miskolcon a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ diákjai ülősztrájkot tartottak. Fazekas Viktor 12. osztályos tanuló, a tiltakozó akció egyik szervezője az MTI-nek elmondta: demonstrációjukkal szolidaritást vállaltak a tiltakozó egyetemi hallgatókkal és középiskolás diáktársaikkal.
Ülősztrájk volt kedden a pécsi PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában is. Noha a közösségi oldalakon is hirdették az eseményt, és a sajtó képviselőit is tájékoztatták a demonstrációról, a helyszínre végül nem engedték be a média képviselőit.
A középiskolások és egyetemisták hétfőn is demonstráltak Budapesten az oktatási államtitkárság épülete előtt a Humán Platform szervezésében, majd a tiltakozók a Parlamenthez és a Magyar Rádió épületéhez vonultak. A tüntető diákok követeléseit beolvasták a Kossuth Rádió híradásában. Ezután mintegy kétszázan a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez mentek, ahol éjjel a szerdán kezdődő általános diáksztrájk mellett döntöttek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.