Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 27. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Trükköztek a nagybani piacon

Trükköztek a nagybani piacon

Két nap alatt 200 vizsgálatot végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a nagybani virágpiacokon, elsősorban az áruk eredetét, illetve a nyugta- és számlaadási kötelezettséget vizsgálták – közölte az adóhatóság.

A budapesti nagybani virágpiacra vágott és cserepes virágot szállító kamionokat a bevetési járőrök megállították. Így derült ki, hogy több kamion az okmányok alapján külföldre vitte az árut, valójában a nagybani piacra igyekezett. A piacról kilépni készülő kamionok pedig – az ellenőröket látva – visszafordultak, hogy pótolják az adminisztrációs hiányosságokat.

A kereskedők ellenőrzésekor találtak több százezer forintos, számla nélküli eladást is. A NAV olyan adatokat is gyűjtött ebben a körben, amely további ellenőrzésnek lett az alapja. A végrehajtók az adóval tartozó vállalkozóknál helyszíni végrehajtást végeztek. Volt példa arra, hogy 11 millió forint értékű virágot is lefoglaltak, amit azonnal el is árvereztek.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.