Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 25. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Újabb négy repülőgép hozott védőfelszerelést Magyarországra

Újabb négy repülőgép hozott védőfelszerelést Magyarországra

Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek pénteken Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon

- nyilatkozta a közmédiának a külgazdasági és külügyminiszter pénteken. Szijjártó Péter elmondta: 4 millió 600 ezer kesztyű, 1 millió 150 ezer maszk, valamint 500 lélegeztetőgép működtetéséhez szükséges eszköz érkezett.

A mai nap világosan megmutatta, hogy a nemzetközi együttműködésnek milyen komoly jelentősége van a világjárvány idején - fogalmazott, majd hozzátette: Magyarország adományként több száz vírustesztet kapott Kínától.

Beszámolt arról is, hogy a macedónok is kaptak adományokat, ám a maszkokat és egyéb eszközöket nem tudták elhozni Kínából a légi szállítási képesség hiányában.

Az Észak-Macedóniának szánt kínai adományokat az egyik repülőgépünk hozta el - mondta a miniszter, hozzáfűzve: a védőeszközöket hétfőn közúton szállítják el a macedónok.

A Szentszéknek pénteken 50 ezer maszkot szállított Magyarország - mondta Szijjártó Péter.

A Vatikán az idős papok egészségének megőrzése érdekében kért védőeszközöket. "Mi természetesen azonnal reagáltunk" - közölte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.