Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 26. 06:00, szerda | Külföld
Forrás: Kántor Yvette, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Újra leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek számára Ausztria

Újra leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek számára Ausztria

Ausztria az indiai koronavírus-mutáció szigetországi terjedése miatt június elsejétől ismét leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek számára

- derül ki az osztrák egészségügyi minisztérium legfrissebb rendelkezéséből. Ezen túlmenően Ausztria az Egyesült Királyságot is úgynevezett "virusmutációs területté" nyilvánította, ami azt jelenti, hogy - mint Brazília, India és a Dél-Afrikai Köztársaság esetében - csak rendkívül szigorú feltételekkel lehet beutazni az országba. Lényegében csak az ott dolgozó osztrák állampolgárok, illetve az ausztriai lakóhellyel rendelkezők léphetnek be, de ők is csak negatív PCR-teszttel, amelyre még a beoltottaknak és a betegségből felgyógyultaknak is szükségük van. Továbbá esetükben a karanténkötelezettség is életben marad.

A Brazíliából és a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező repülőgépekre vonatkozóan már január óta érvényben van a leszállási tilalom, India április végén került erre a listára.

Az Egyesült Királyság vonatkozásában decembertől márciusig egyszer már érvényben volt - akkor a brit vírusmutáció miatt - a leszállási tilalom a repülőgépek számára, amelyet azonban március 21-én feloldottak. Ez a tilalom júniustól az indiai mutáció miatt - melyet különösen fertőzőként tartanak számon - újra életbe lép.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 398 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 642 138 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 384, az intenzív kezelésre szorulók 218-an vannak. A fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményei következtében az elmúlt napon 4-en haltak meg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 551-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 624 549.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.