Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 27. 12:45, kedd | Belföld
Forrás: mti

Veszélyesek lehetnek a hamis parfümök

Veszélyesek lehetnek a hamis parfümök

Veszélyesek lehetnek a hamis parfümök, amelyek akár súlyos allergiás reakciókat, fertőző betegségeket is okozhatnak

- hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) kedden az MTI-nek küldött közleményében.

A HENT szerint a hamis parfümök hozzávetőleg 800 millió forintos kárt okoztak Magyarországon az elmúlt mintegy három évben. Példaként említették, hogy tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egyetlen vámkezelés alkalmával 2 millió forint értékben 55 ezer darab hamis parfümöt találtak, amelyet lefoglaltak és megsemmisítettek.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalának (EUIPO) egyik korábbi jelentése szerint az EU-ban lefoglalt hamis parfümök és kozmetikai termékek 52 százaléka Törökországból származott, értékük 26,1 millió eurót tett ki 2013-ban - ismertetik a közleményben.

A hamis termékek legjelentősebb forgalma az interneten keresztül zajlik. A HENT ezért azt javasolja a vásárlóknak, hogy internetes vásárlásnál mindig legyenek körültekintőek és azokról a portálokról ne rendeljenek, ahol nem derül ki a forgalmazó cég neve és elérhetősége, mert ezekben az esetekben rendkívül nehéz, sőt gyakorlatilag lehetetlen a fogyasztó jogaink érvényesítése.

Címkék: hamis, hamisítás, parfüm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.